De vant tekstkonkurransen vår

Det var glade vinnere som kom til prisutdelingen i skrivekonkurransen som =Oslo og litteraturmagasinet STEMMER arrangerte sammen. Temaet var «avhengighet». Nesten hundre bidrag kom inn.

Tekst: Aline Bourgetel   Foto: Shkelqim Bunjaku

 

En mørk høstkveld på Deichmanske Hovedbibliotek var det prisutdeling for skrivekonkurransen. Kvelden var fylt med inspirerende tekster og håpefulle forfattere.

Tre finalister, ett jurymedlem og Oddmund Kårevik satt på scenen. Erliks Kari Bu og STEMMERs Oddmund Kårevik har lest alle tekstene. Kårevik åpnet med lovord om bidragene.

– Vi har vært overveldet over alle innsendte tekster. De er flotte og viktige. Det har vært litt annerledes enn før, med flere bidrag. 89 av dem var skrevet av kvinner, kun 10 av menn. Dermed er det ikke overraskende at de tre finalistene i dag er kvinner. Vi hadde en sterk fagjury bestående av Tom Egeland, Hilde Hagerup, Erling Kittelsen og May Grethe Lerum.

Lerum introduserte vinneren av skrivekonkurransen.

– Dette var en stor oppgave, med bidrag av høy standard. Juryen bedømte vinneren etter litterær kvalitet. Vi var ikke alltid helt enige. Vinneren ble kåret med anonyme stemmer fra juryen, slik at alle kan være sikre på at det ble avgjort på rettferdig vis. Det var innsendt 41 dikt, 51 kort-tekster, og 7 tekster i det vi kaller åpen sjanger, sa hun, og fortsatte:

– Alle finalistene har skrevet mange tekster tidligere. Det å dele det på en scene foran mange mennesker syntes alle var litt skummelt, men veldig gøy.

Vinneren av konkurransen var 28 år gamle Kamilla Danielsen. Hennes tekst «Inskripsjoner» var en sterk og rørende fortelling om avhengighet. På andreplass kom Åshild Thune med fortellingen «Eg har trua». To tekster, skrevet av henholdsvis Malin Elea Svendsen Hofoss og Elisabeth Dahl Larsen, fikk hederlig omtale og vil bli trykket i STEMMER nr. 1/2019. Elisabeth Dahl Larsen var til stede og leste opp diktet sitt.

Kamillas vinnertekst sto på trykk i =Oslo og =Norges novembernummer og i STEMMER nr. 2/2018. Selv forteller hun at drømmen er å bli forfatter.

– Jeg jobber i forlag og er spaltist for Tønsbergs Blad. Jeg har skrevet hele livet, og startet på forfatterstudiet i 2015. Da begynte jeg å skrive, jeg synes det er veldig gøy å dele tekstene mine. Jeg holder på med en roman nå. Målet mitt er å få den ferdig og publisert!

En blid og serviceinnstilt Anniken Nordengen fra =Kaffe serverte publikum, finalister og dommere fersk kaffe i pausen. Vi ba henne fortelle om sitt inntrykk av det hele.

– Disse finalistene er mye flinkere til å skrive enn til å prate! Veldig fine tekster, altså, men det var litt mumling på scenen. Jeg har alltid lært at om man skal si noen ting, så må man være klar og tydelig. Jeg skriver ikke selv, men jeg anser meg som god på å prate, det liker jeg!

Alle finalistene fikk gaver og heder. En slik skrivekonkurranse viser et mangfold blant skribenter, journalister og hobbyskribenter, noe vi trenger å hylle.

May Grethe Lerum avsluttet kvelden med å oppfordre alle til å skrive mer:

– Om du har en liten forfatterspire i deg, nøl ikke. Skriv i vei!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *